Debreceni töltött karaj
Ez a töltött sertéskaraj recept tökéletes választás, ha egy ízletes, rusztikus étellel szeretnénk lenyűgözni családunkat vagy vendégeinket
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg kicsontozott sertéskaraj,
- kb. 20 dkg Tóalmási tüzeskolbász,
- 1 kiskanál só,
- 1 kiskanál frissen őrölt bors,
- 1 evőkanál őrölt kömény,
- 20 dkg koktélparadicsom.
Elkészítés
- A húst megmossuk, leszárogatjuk és a hártyáját lehúzzuk róla.
- Hegyes, éles késsel hosszában átszúrjuk és a nyílást az ujjainkkal vagy a húsverő kalapács nyelével kitágítjuk.
- A hús hosszával megegyező méretű kolbászt a nyílásba töltjük és zsineggel megkötözzük, nehogy szétessen. A karajt kívül sóval, borssal és köménnyel bedörzsöljük.
- Azután tepsibe fektetjük, 2 dl vizet aláöntünk és előmelegített sütőben közepes hőmérsékletben (180°C, légkeveréses sütőben 165°C) kb. 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Időközönként megfordítjuk és levével meglocsolgatjuk.
- A pecsenyelével körül öntve tálaljuk. Sült vagy tepsis burgonyát, sült paradicsomot kínálunk hozzá köretnek és házi savanyúságot adunk mellé.