Milyen füstöltet vegyünk húsvéti sonkának?
Furcsa kérdés, hiszen hagyományosan a sertés combjából készül a húsvéti sonka, de ahány ház, annyi szokás.
Nézzük meg milyen lehetőségeink vannak!
A legklasszikusabb választás a Tóalmási füstölt házisonka egészben. Gyönyörű húsról van szó egy vékony zsírréteggel az alján.
Kötözött változatát azoknak készítjük, akiknek egy egész sonka sok lenne.
Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy ehhez is kizárólag combot használunk, lapocoka nem kerül bele!
Szintén a sertéscomb része a felsál, ami szinte semmi zsírt nem tartalmaz. Ezt azoknak ajánljuk, akik szeretik a szárazabb húsokat.
A füstölt tarja nagyon népszerű termékünk, de ez nem is csoda. Ezt is hagyományosan pácoljuk, érleljük és kőfüstölőben keményfával füstöljük. Egy kifejezetten zamatos húsról van szó!
A csülök egy fejedelmi étel, mi nagyon szeretjük. Nem csoda, hogy sokan választják főszereplőnek az ünnepi asztalra. A rajta található szalonna vastagsága maximum 1 cm.
Nem szabad elfelejteni, hogy a főzésen sok múlik, de az eredményt 90%-ban az fogja meghatározni, hogy milyen füstöltet vásárolunk hozzá. Minőségi alapanyagból bárki könnyen főzhet isteni ételt és a mi küldetésünk pontosan ez.
Mi hiszünk a hagyományokban, így a konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.
Többek között ezzel garantáljuk a lehető legjobb minőséget!
Jó felkészülést kívánunk!