
Furcsa összetevők
Nagyon hosszan tudnánk írni arról, hogy mi mindent nem kellene kolbászba tenni.

Szinte minden termékben visszaköszön
-a glutén,
-a szója,
-vagy éppen a laktóz.
Persze ezekre nem mindenki érzékeny, de sokkal többen érzékenyek valamelyikre, mint amennyien tudnak róla.
Tudni kell, hogy az érzékenységnek is vannak szintjei a nagyon enyhétől, a nagyon súlyosig. Attól, hogy valami nem okoz azonnali és erős tüneteket, még nem biztos, hogy egészséges.
Kanyarodjunk is vissza kedves barátunk történetéhez. Hozzánk hasonlóan Ő is elég nehezen értette meg, hogy mit keres például glutén egy kolbászban.
Azt meg tényleg nem tudta hova tenni, hogy jellemzőbb a van, mint a nincs.
Elkezdett nagyon odafigyelni arra, hogy milyen termékeket vásárol.
Kizárta az összes furcsának, vagy éppen “feleslegesnek” tűnő összetevőt tartalmazó terméket és az állapota drasztikusan elkezdett javulni.
Most már talán elárulhatom, hogy ez a barátom nem is egy barátom, hanem sok. Ezt a történetet az évek alatt már számtalanszor hallottuk különféle formákban.
Az élelmiszeripar fejlődésének nem biztos, hogy csak pozitív hatásai vannak.
Persze pozitív is van számtalan, hiszen pontosan emiatt tudtuk C-vitaminra cserélni a Nitrites pácsót, erről itt írtunk bővebben.
Nem tudjuk elégszer elmondani, hogy olyan terméket gyártunk, amit mi magunk is szívesen fogyasztunk. Vajon ezt mindenki elmondhatja magáról?
Termékeink teljesen glutén, laktóz és szójamentesek.
|