Csülök leveles tésztában
Egy különleges és ínycsiklandó fogás, ahol a füstölt csülök és a karamellizált hagyma találkozik a ropogósra sült tésztában!
Hozzávalók
- 1 evőkanál cukor,
- 2 nagy vöröshagyma,
- 1 dl víz,
- 40 dkg főtt Tóalmási füstölt csülök, főzés előtt egy éjszakára vízbe áztatva,
- 1 csomag leveles tészta,
- 1 tojás.
a kikenéshez:
Elkészítés
- A cukrot kis lángon megkaramelizálljuk, majd a megtisztított és finomra aprított hagymát beleszórjuk.
- A vízzel felengedjük és addig kevergetjük, amíg össze nem esik és a víz el nem párolog. A húst 4 darabra vágjuk.
- A tésztát belisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 4 négyzetre vágjuk. A tésztalapok közepére 1–1 adag húst teszünk, majd a karamellizált hagymát a tetejére halmozzuk.
- A tésztalapok négy sarkát összecsípve batyut formázunk, majd zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk.
- A tésztát felvert tojással megkenjük, majd 190°C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.