Chilis bab csípős kolbásszal
Jöhet egy Dél-Texasból származó klasszikus? Persze egy magyaros fordulattal benne!
Hozzávalók 4 személyre
- 1 vöröshagyma
- 2 evőkanál Tóalmási sertészsír
- 50 dkg darált Tóalmási füstölt házi sonka
- 1 piros vagy zöld húsú paprika
- só
- 2 kiskanál chili
- 1 doboz konverz chilisbab
- 1 doboz konzerv kukorica
- 40 dkg paradicsom
- 20 dkg Tóalmási csípős lókolbász
Elkészítés
- A meghámozott és finomra aprított hagymát a megforrósodott zsíron megfuttatjuk, majd a darált sonkát hozzáadjuk és kevergetés közben átsütjük.
- A kis kockákra vágott paprikát beleszórjuk. Sóval és a chilivel ízesítjük, majd kb. 3 deci vízzel felöntjük.
- A leszűrt babot, kukoricát, a meghámozott feldarabolt paraicsomot és a karikákra szeletelt kolbászt belekeverjük, majd 10-15 perc alatt készre főzzük.