Gazdagon töltött bundáskenyér
Egy egyszerű, mégis ellenállhatatlan recept, ahol a ropogósra sült bundában a sonka és a sajt találkozása igazi ízkavalkádot kínál!
Hozzávalók 4 személyre
- 8 szelet szendvicskenyér
- 4 szelet főtt Tóalmási parasztsonka
- 4 szelet sajt
- 4 tojás
- 2-3 evőkanál tej
- só
a sütéshez:
- bő Tóalmási sertészsír vagy olaj
Elkészítés
- 4 kenyérszeletre 1-1 szelet sonkát és sajtot fektetünk, majd a maradék kenyérrel mindegyiket befedjük.
- A tojásokat felverjük, a tejjel és egy kevés sóval simára keverjük.
- A szendvicseket összefogva (fogvájóval össze is tűzhetjük, nehogy szétpotyogjon) egyenként a tojásos masszába forgatjuk, és bő zsiradékban aranysárgára sütjük.
- Tálaláskor bazsalikomlevelekkel díszítjük.