A húsvéti ünnepi asztal elképzelhetetlen sonka nélkül. Ez a hagyományos étel nemcsak az ünnepi lakoma egyik főszereplője, hanem mélyen gyökerezik a keresztény kultúrában is. De honnan ered a sonkafogyasztás szokása, miért olyan fontos a minőség, és hogyan tehetjük különlegessé az idei húsvéti menüt? Olvass tovább, hogy minden fontos részletet megtudj!
Blog
A mai élelmiszeriparban sajnos sok esetben nemcsak az ízek, hanem az egészségünk is veszélybe kerülhet. A legnagyobb probléma talán a feldolgozott húsokban található nitrit, a méreg, amely lassan, de biztosan fejti ki hatását. Az ipari húsok, mint például a kolbászok, szalámik gyakran tartalmaznak nitritet, amely tartósítja és színt ad a termékeknek. De vajon miért olyan káros mindez? És hogyan tudjuk elkerülni a veszélyt?
Elgondolkodtál már azon vásárlás közben, hogy az állattartás milyen hatással van a hús minőségére?
A húskészítmények körül számos tévhit kering. Sokan úgy vélik, hogy minden feldolgozott hús egészségtelen, vagy hogy a füstölt termékek tele vannak káros anyagokkal. De vajon ezek az állítások mennyire állják meg a helyüket?
Ha egy olyan kolbász receptet keresel, ami gyorsan elkészíthető, ízletes, és garantáltan mindenki imádni fogja, akkor jó helyen jársz!
Az oldalas az egyik legkedveltebb húsféle a magyar konyhában. Szaftos, omlós, és tele van karakteres ízekkel, amelyek családi asztalokat töltenek meg jókedvvel.
A mangalica és a szürkemarha nemcsak a magyar gasztronómia büszkeségei, hanem a minőség és hagyomány szimbólumai is. Ezek az alapanyagok nemcsak különleges ízvilágukkal, hanem egészséges tulajdonságaikkal is kiemelkednek.
A nitrites pácsó egy olyan adalékanyag, amely szinte minden feldolgozott húskészítményben megtalálható. Sokan nem is tudják, hogy milyen veszélyeket rejt magában, pedig a rendszeres fogyasztása hosszú távú egészségügyi kockázatokat hordozhat.
Idén a Tóalmási Manufaktúra 30. születésnapját ünnepli, mint márka, és ezt szeretnénk veletek, hűséges fogyasztóinkkal megosztani!
A disznótoros Magyarország egyik legikonikusabb étele, amely generációk óta összeköti a családokat és barátokat az év hidegebb hónapjaiban. Most pedig itt az alkalom, hogy újra felfedezd ezt a hagyományos ízvilágot!
A keto diéta egyre népszerűbb azok körében, akik egészségesebb életmódra vágynak, és hatékonyan szeretnének fogyni – mindezt éhezés nélkül. Ha te is fontolgatod, hogy kipróbálod, vagy már bele is vágtál, akkor van egy jó hírünk: a Tóalmási Manufaktúra termékei tökéletesen illenek ebbe az életmódba.
A füstölt csülök pékné módra a magyar konyha egyik igazi gyöngyszeme. Nemcsak látványos, hanem ízében is páratlan: a ropogós bőr, az omlós hús és a zamatos zöldségek találkozása mindenkit levesz a lábáról.
A kolbászkészítés évszázadok óta a gasztronómia egyik meghatározó eleme, különösen Magyarországon. Tudtad, hogy a kolbász szinte minden nemzet konyhájában jelen van, mégis mindenhol egyedi?
Egy jól összeállított karácsonyi hidegtál az ünnepi asztal éke lehet. Nincs vele sok munka, mégis lenyűgöző hatást érhetsz el, ha tudatosan válogatod össze az alapanyagokat.
Hosszú nap után hazaérve semmi sem esik jobban, mint egy gőzölgő, laktató leves. A kolbászos krumplileves tökéletes választás, ha valami háziasra és igazán ízletesre vágysz.
A karácsonyi lakoma szíve a gondosan elkészített főfogás, amely az ünnepi hangulatot is meghatározza, illetve össze is hozza a családot.
Készítenél egy magyaros sajttálat, de nem tudod hogyan kezdj neki? Mi segítünk!
Készíts finom és gyors reggelit Tóalmási szalámival! Próbáld ki ezeket a szalámi recept ötleteket, hogy feldobd a reggeli étkezéseket.
Hogyan tároljuk a szalonnát, hogy megőrizze frissességét?
A szalonna sokak számára igazi csemege, amelyet érdemes megfelelően tárolni, hogy hosszú ideig friss és omlós maradjon.
Sokatok visszajelzése volt, hogy szeretnétek sertésmentes termékeket. Mi szeretnénk megfelelni ezeknek az elvárásoknak is. Büszkén jelentjük, hogy elkészültünk a 100%-ban sertésmentes szalámikkal.
Hogyan marad friss és ropogós a tepertő? Hogyan készül a tradicionális tepertőkrém? Elmondjuk!
Büszkén jelentjük be, hogy stratégia megállapodást kötöttünk a Naragh Húsüzemmel. Ennek következményeképp kiváló minőségű Angus marha termékekkel bővül a kínálatunk.
A magyar szürkemarha 2015-óta Hungarikum. Világszerte ismert jellegzetes, tiszteletreméltó megjelenéséről és isteni finom húsáról.
Nagyon hosszan tudnánk írni arról, hogy mi mindent nem kellene kolbászba tenni.
Sok kérdést kaptunk a mangalica termékekkel kapcsolatban, ezért készítettünk egy rövid interjút Hajdu Dáviddal, akinek a mangalica alapanyagot köszönhetjük.
Ez a töltött sertéskaraj recept tökéletes választás, ha egy ízletes, rusztikus étellel szeretnénk lenyűgözni családunkat vagy vendégeinket
A Tóalmási termékek a hagyományos ízeket és színeket egészségbarát, C-vitaminos tartósítással ötvözik, nitrites pácsó nélkül.
Jöhet egy Dél-Texasból származó klasszikus? Persze egy magyaros fordulattal benne!
Egy klasszikus saláta újragondolva, ropogós kenyérkockákkal és füstölt angolszalonnával megbolondítva!
A Húsvéti elteltével, mi itt a Tóalmásinál arra gondoltunk, hogy meglepünk Titeket 3 új termékkel, hogy legyen némi kóstolgatni való finom újdonság számotokra.
Egy egyszerű, mégis ellenállhatatlan recept, ahol a ropogósra sült bundában a sonka és a sajt találkozása igazi ízkavalkádot kínál!
Egy különleges és ínycsiklandó fogás, ahol a füstölt csülök és a karamellizált hagyma találkozik a ropogósra sült tésztában!
Ez a tartalmas, füstölt csülökkel és csipetkével gazdagított bableves igazi klasszikus, amely a nagymamáink régi receptjeit idézi, a bográcsban készült ízek felejthetetlen varázsával.
Egy ízletes házias finomság, ahol a ropogós kenyértészta alatt a szaftos csülök rejlik – pont olyan, mint amilyet régen a sparhelt mellett készítettek!
Egy igazi magyaros leves, amely a füstölt hús, friss zöldségek és a gazdag tejfölös habarás találkozásával idézi a hagyományos konyha legjobb pillanatait!
Ez a hagyományos recept a füstölt csülök és a frissen készült házi torma tökéletes összhangjával a régi idők ízeit és a családi asztal melegségét varázsolja vissza.