
Bakonyi betyárleves füstölt hússal
Egy igazi magyaros leves, amely a füstölt hús, friss zöldségek és a gazdag tejfölös habarás találkozásával idézi a hagyományos konyha legjobb pillanatait!
Hozzávalók:
- 10 dkg Tóalmási kolozsvári szalonna
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 50 dkg Tóalmási füstölt főtt hús, egy éjszakára vízbe áztatva
- 1 csomó vegyes leveszöldség
- 15 dkg gomba
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- 1 dl tejföl
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
- Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a felaprított hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.
- A pirospaprikát belekeverjük, és a kis kockákra vágott húst a hagymára tesszük, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk.
- A megtisztított és karikákra szeletelt zöldséget és gombát beleszórjuk, majd kevergetve megpirítjuk. Kb. 1 liter vízzel felöntjük, a feldarabolt paprikát, paradicsomot beleszórjuk.
- Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük. A levest tejfölös habarással sűrítjük, és pár percig forraljuk.
- Végül a finomra aprított kaporral megszórjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és galuskát kínálunk levesbetétként.