Kérdés esetén keress minket bizalommal:
+36-20/342-7381
A Tóalmási füstölt oldalas csontos sertésoldalas felhasználásával készül, melyet szárazon sózunk, hagyományosan pácolunk, érlelünk és kőfüstölőben keményfával füstölünk.
A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.
Alakja körülbelül 6 cm széles és 20 cm hosszú darabok, amelyet géppel darabolunk, tehát 100%-ban csontszilánkmentes.
A kellemesen füstölt, sós ízű oldalas száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig.
A füstöltoldalas-darabokat egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle.
Következő nap pedig hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át tiszta meleg vízbe.
Főzzük tovább és ebben a vízben ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldségrépával.
Az így beízesített oldalast nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz, illetve el nem válik a hús a csontjától.
A kész főtt oldalast a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.
Természetesen a megfőtt meleg oldalast azonnal is lehet fogyasztani, de kihűtve még öt–nyolc napig is eláll hűtőszekrényben és fogyaszthatjuk kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt.
A főtt oldalas kiváló feltétje bármilyen főzeléknek is.
hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék
nyers, csontos sertésoldalas, konyhasó, pácsó
a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)
egyenként vákuumcsomagolva
egy darab egész termék súlya: 300g
száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel
FIGYELEM: Az árak minden megrendelt termék esetében darabonkénti egységárak.