Kérdés esetén keress minket bizalommal:
+36-20/342-7381
A Tóalmási füstölt mangalica sonka csont nélküli bőrös mangalica comb felhasználásávalkészül, melyet szárazon sózunk hagyományosan pácolunk, érlelünk és kőfüstölőbenkeményfával füstölünk.
A konyhasón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.A kellemesen füstölt, sós ízű mangalica sonka száraz, hűvös helyen tárolva minőségétmegőrzi csomagolástól számított 45 napig. A sonka ezt követően is fogyasztható, állagaszikkadtabb, színe sötétebb lesz.
A sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhassonbelőle.
Következő nap a sonkát hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a sonkát tiszta meleg vízbe.Főzzük tovább a sonkát és ebben a vízben ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, szemesborssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldségrépával.Az így beízesített sonkát nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz. A kész sonkát a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levébenkihűlni. Természetesen a megfőtt meleg sonkát is azonnal lehet szeletelni, fogyasztani de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.
hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék
nyers bőrös mangalica comb csont nélkül, konyhasó
a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)
egyenként vákuumcsomagolvaegy darab termék súlya 300 gramm vagy 1500 gramm
száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel
FIGYELEM: Az árak minden megrendelt termék esetében darabonkénti egységárak.