Kérdés esetén keress minket bizalommal:
+36-20/342-7381
A Tóalmási füstölt nyers házisonka csont nélküli bőrös sertéscomb felhasználásával készül, melyet szárazon sózunk hagyományosan pácolunk, érlelünk és kőfüstölőben keményfával füstölünk.
A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.
Jól szeletelhető, alakja hosszúkás, szabálytalan. Vastagsága egyenlőtlen, a rajta található szalonna vastagsága maximum 1 cm.
A kellemesen füstölt, sós ízű sonka száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig. A sonka ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.
A sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle.
Következő nap a sonkát hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a sonkát tiszta meleg vízbe.
Főzzük tovább a sonkát és ebben a vízben ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldségrépával.
Az így beízesített sonkát nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz.
A kész sonkát a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.
Természetesen a megfőtt meleg sonkát is azonnal lehet szeletelni, fogyasztani de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.
hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék
nyers bőrös sertéscomb csont nélkül, konyhasó, pácsó
a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)
egyenként vákuumcsomagolva
egy darab egész termék súlya: 300g
száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel
-