Kérdés esetén keress minket bizalommal:
+36-20/342-7381
TÓALMÁSI FÜSTÖLT LÁNGOLT HÚSOS KARAJCSONT DARABOLT, CC 300GR/DARAB
A Tóalmási füstölt lángolt húsos karajcsont sertés egész Karajról leválasztott csont felhasználásával készült, amelyen megfelelő mennyiségű húst hagytunk. Szárazon sózzuk, minden adaléktól mentes konyhasóval, hagyományosan pácolunk, érlelünk és kőfüstölőben Édes cseresznyefával füstölünk.
A konyhasón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelésgyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.
NEM TARTALMAZ NITRITES PÁCSÓT!
A kellemesen füstölt, sós ízű karajcsont száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig. A termék ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.
Felhasználási javaslat:
Megfelelő ízélmény elérése érdekében, bableves, húsleves, székelykáposzta, töltött káposzta stb.
Recept: Tárkonyos burgonya leves füstölt húsoscsonttal
Elkészítés: A füstölt húsos karajcsontot felteszem főni, az első forrás után leöntöm a főzőlevet, és tiszta vízbe teszem. Beledobok 1 kis fej megtisztított vöröshagymát egészben. Amikor már majdnem megfőtt a hús, hozzáadom a megpucolt, felkockázott krumplit. Hozzáadom a tárkonyt is, 2-3 csipetnyit. Ízesítem borssal, zöldfűszerekkel. Amikor minden puha, felverek 1 tojást, és gyors kavarás közben beleöntöm a levesbe (ezzel sűrítem, nem rántással). Végül teszek bele 1 evőkanál tejfölt, és felkarikázott citrom karikákat. Ezután 1 - 5 percig hagyom a tűzhelyen. Tálaláskor még lehet tenni bele tejfölt, ki hogy szereti.
Jó étvágyat hozzá!
Összetevők:nyers sertés egész karajcsont , konyhasóMinőségét megőrzi:a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)Kiszerelés:egyenként csomagolvaegy darab termék súlya: cc 300gSzállítási és tárolási hőmérséklet: száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel